latinica  ћирилица
13/12/2018 |  15:18 | Аутор: СРНА

Нешић одбио понуду за формирање парламентарне већине без СНСД-а

Посланик ДНС-а у Представничком дому парламента БиХ Ненад Нешић потврдио је Срни да је одбио неформалну понуду опозиционог блока у Републици Српској да буде члан Колегијума овог дома, уколико би, како је навео, подржао формирање парламентарне већине мимо изборних побједника у Српској и на нивоу БиХ, односно без СНСД-а.
Ненад Нешић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Ненад Нешић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

"Сматрам да предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик представља јединствену вољу српског народа и да у овом периоду најбоље штити интересе, како Републике Српске, тако и цјелокупног српског народа, и та понуда је за мене била неприхватљива", истакао је Нешић.

Он је поручио да ће у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ одражавати вољу народа Српске и јединства институција, са Додиком на челу.

Срна незванично сазнаје да је неформалну понуду Нешићу упутио потпредсједник СДС-а Мирко Шаровић.

Портал "Српскакафе" објавио је данас да је посланик ДНС-а у Представничком дому парламента БиХ и директор предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић одбио понуду СДС-а и ПДП-а да заједно са њихова четири посланика формира петочлани посланички клуб у овом парламентарном дому.