latinica  ћирилица
16/12/2018 |  14:26 ⇒ 20:04 | Аутор: СРНА

Стевандић: Подршка Јеринићевој кандидатури за градоначелника

Уједињена Српска подржаће Бориса Јеринића као независног кандидата за градоначелника Добоја на пријевременим изборима 17. октобра, најавио је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.
Добој - Фото: илустрација
ДобојФото: илустрација

Стевандић сматра да ће Добој, избором Јеринића, за своје развојне пројекте имати подршку Бањалуке и Сарајева, што је прва прилика послије рата.

"Добој има такву прилику да погура свој економски развој јединством свих власти у Добоју, Бањалуци и Сарајеву, што је и разлог да подржимо Јеринића", рекао је Стевандић новинарима у Добоју, гдје присуствује коктелу поводом три године постојања ове странке и годину дана од формирања добојског одбора.

Он је навео да ова странка наставља свој рад форсирајући нови политички правац, а не робовање политичком намиривању, који ће, како је рекао, брзо бити приказан и у Добоју.

Стевандић није хтио да коментарише посљедња дешавања у СДС-у, осим да национални концепт који је створио Републику Српску није више у СДС-у већ у другим политичким партијама.

"Они његују поданички концепт према међународној заједници и федералним факторима, оно против чега се СДС увијек борио. Према томе, то је њихов пораз", оцијенио је Стевандић.

Независни кандидат за градоначелника Добоја Борис Јеринић захвалио је за подршку Уједињене Српске, коју је, како је навео, добио од СНСД-а, Демократског савеза, а очекује да му је пруже ДНС и друге партије са којима ће разговарати.

"Желимо да развијамо овај град, који је стратешки један од најбитнијих дијелова Републике Срспке, а самим тим и БиХ. Сигуран сам да ми то можемо уз подршку Владе Републике Српске, коју ћемо сигурно имати, Народне скупштине Српске, Савјета министара, парламента БиХ", рекао је Јеринић.

Предсједник Градског одбора Уједињене Српске Ранкица Панић каже да је задовољна радом ове странке, која је на општим изборима обезбиједила три посланика у Народној скупштине Републике Српске и једног у парламенту БиХ.