latinica  ћирилица
17/12/2018 |  14:32 ⇒ 18/12/2018 | 00:50 | Аутор: РТРС

Вишковић представио имена нових министара

Мандатар за састав Владе Републике Српске Радован Вишковић изнио је имена нових министара.

Министар финансија је Зора Видовић, министар за грађевинарство и екологију Сребренка Голић, а министар привреде Вјекослав Петричевић.

Министар енергетике и рударства биће Петар Ђокић, пољопривреде Борис Пашалић, саобраћаја и веза Неђо Трнинић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић, а министар трговине и туризма Драгица Ковач.

Соња Давидовић је министар породице омладине и спорта, а министар правде Антон Касиповић. На челу Министарства унутрашњих послова остаје Драган Лукач.

Министар рада и борачко инвалидске заштите биће Душко Милуновић, министар новог министарства науке је Срђан Рајчевић, културе и просвјете Наталија Тривић, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, а министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић.

Вишковић је рекао новинарима да ће нову Владу чинити министри из шест политичких партија, али да је потпуна одговорност за њено и функционисање Републике на СНСД-у.

- Тако је и на нивоу заједничких институција. Од првог дана сам свјестан ове чињенице и тако ћу се и понашати - рекао је он.

Истакао је да у новој Влади нико неће бити заштићен, као и да неће бити толерисан нерад.

- Експозе је оквир у коме ће се кретати нова влада и треба да буде списак добрих и напредних ствари. Овај експозе није исти као онај од прије четири године, а са тимом стручних људи сам га писао - додао је Вишковић.

У Бањалуци се одржава друга посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на којој посланици бирају нову Владу Српске.

Повезане вијести:

Вишковић: Влада ће наставити да ради на јачању Српске

Повећањем конкурентности и продуктивности привреде до већих плата