latinica  ћирилица
18/12/2018 |  11:31 ⇒ 14:50 | Аутор: СРНА

Састанак о начину обезбјеђења Додика

Чланови Независног одбора Парламентарне скупштине БиХ и руководство Дирекције за координацију полицијских тијела почели су у Сарајеву састанак о изналажењу рјешења о начину обезбјеђења предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.
Дирекција за координацију полицијских тијела (Фото: uskinfo.ba) -
Дирекција за координацију полицијских тијела (Фото: uskinfo.ba)

Састанак се одржава у сједишту Дирекције за координацију полицијских тијела, а повод је допис Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске у којем изражава намјеру да обезбјеђује Додика.

"Фокус нашег интересовања је да, прије свега, буде осигурано адекватно обезбјеђење предсједавајућег Предсједништва БиХ у складу са законима у БиХ и да видимо шта је на том плану учињено, односно да ли је шта Дирекција предузимала. Циљ нам је да видимо како је могуће што хитније ријешити то врло озбиљно питање", рекао је јуче Срни замјеник предсједника овог одбора Енес Обралија.

Он је саопштио да Независни одбор није имао контаката са МУП-ом Републике Српске, јер није надлежан да на било који начин третира ентитетске МУП-ове, пошто независни одбори постоје у ентитетима и на нивоу кантона.

Према његовим ријечима, зависно од тога какве ће информације чланови Независног одбора добити на састанку са представницима Дирекције, биће познато да ли ће ове седмице бити одржана и сједница Независног одбора о овом питању.

Пред почетак састанка новинарима је речено да ће им се обратити Обралија, док директор Дирекције Мирсад Вилић неће давати изјаве