latinica  ћирилица
18/12/2018 |  13:50 ⇒ 19:52 | Аутор: СРНА

Топић: За изградњу моста у Градишци стигле три понуде

Три понуде пристигле су на тендер за избор извођача који ће градити мост на Сави у Градишци, потврдио је данас Срни директор "Ауто-путева Републике Српске" Душан Топић.
Душан Топић - Фото: РТРС
Душан ТопићФото: РТРС

Пристигле понуде су данас отворене у сједишту "Хрватских цеста" у Загребу које су и расписале тендер за избор извођача радова.

Топић није могао да говори о које су компаније доставиле понуде нити о њиховој вриједности, наводећи да све треба да прегледа надлежна комисија.

"Најважније је да је отварање понуда прошло без проблема. Пристигле су три потпуне понуде, а ријеч је о три конзорцијума. У њима има и домаћих и европских компанија", истакао је Топић.

Према његовим ријечима, ово је веома важан корак у реализацији читавог поступка у којем слиједи преглед и вредновање понуда.

"Надам се да ни ту неће бити проблема и да неће бити непотребног губљења времена. План је да током зиме буде потписан уговор са извођачем радова да би на прољеће када крене грађевинска сезона почели са радовима", нагласио је Топић.

Према наводима АТВ-а, најповољнију понуду доставио је конзорцијум фирми "Интеграл инжењеринг" Лакташи, "Ђуро Ђаковић монтажа" и "Загреб монтажа" која је вриједна 23,49 милиона евра.

Друга по вриједности је понуда конзорцијума фирми "Херинг" и ГП "Мостоградња" из Широког Бријега вриједна 41,54 милиона евра.

Најскупљу понуду од 46,21 милиона евра доставио је конзорцијум компанија ИЦМ и "Маег конструциони" из Италије.