latinica  ћирилица
18/12/2018 |  15:59 ⇒ 16:02 | Аутор: Kurir

Сједница СБ УН: Погледајте шта пише испред Вучића, а шта испред Тачија!

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин прокоментарисао на Твитеру један детаљ с јучерашње сједнице Савјета безбједности УН поводом тзв. војске Косова.
Александар Вучић и Хасим Тачи (Фото: atvbl.com) -
Александар Вучић и Хасим Тачи (Фото: atvbl.com)

 Такође, оно што је министар спољних послова Србије Ивица Дачић примјетио јесте да су се Тачију обраћали са господине, док су Вучића назвали предсједником.

"Али, ми смо смо још једном урадили оно што је до нас, указали смо на кршење резолуције 1244 упозорили на могуће тешкоће и посљедице на мир и стабилности у региону и апеловали на међународну заједницу да спријече потезе Приштине и позвали Приштину да распусти ту војску и повуче таксе", казао је Дачић и додао је и да није било реално очекивати да ће се то заиста и догодити. Међутим, оно што је прокоментарисао је да су се на сједници Савјета безбједности Вучићу обраћали са "предсједниче Вучић", а Тачију са "господине Тачи".

Подсјетимо, у Савјету безбједности Уједињених нација одржана је сједница, на захтјев Србије и Русије, поводом одлуке Приштине о формирању војске. Сједница је била отворена за јавност.