latinica  ћирилица
19/12/2018 |  15:02 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

Недјеља солидарности у Шамцу

Црвени крст Републике Српске од 15. до 22. децембра обиљежава Недјељу солидарности под слоганом "Помозите да пристојно живимо".

У Шамцу, активисти и волонтери Црвеног крста настоје да анимирају грађане да се укључе у прикупљање помоћи за најугроженије суграђане, да би и они на достојанствен начин прославили предстојеће празнике.

Старица Сава Ивић живи од социјалне помоћи. О њој брину активисти Црвеног крста, а волонтерка Јела јој свакодневно спрема храну.

- Њој је потребна помоћ, не само моја него свих нас који имамо срце и душу. Морамо да поведемо рачуна, а не да у изобиљу живимо а она не може ни да једе ни да се обуче. Tребају јој пелене, треба јој храна, треба све, rekla је Јела Кнежевић, волонтерка Црвеног крста Шамац.

Захваљујући добрим људима, Сава у својој муци није сама, али на подручју Шамца има још људи у сличној ситуацији којима треба помоћ. Зато из Црвеног крста позивају грађане да у складу са својим могућностима донирају новац, храну, одјећу и друге потрепштине за сиромашне суграђане.

- Током ове Недјеље солидарности Црвени крст ће ангажовати волонтере и професионално запослено особље како би заједно подигли свијест наших грађана и подсјетили их на значај хуманости и пружања помоћи људима у стању социјалне потребе, нагласила је Даница Радуловић, секретар Црвеног крста Шамац.

У Недјељи солидарности Црвени крст је организовао и акцију добровољног давања крви. Активисти и волонтери посјетиће најугроженије и доставити им пакете хране, те путем промотивних материјала и друштвених мрежа позвати грађане да се укључе у акцију прикупљања хуманитарне помоћи.