latinica  ћирилица
19/12/2018 |  15:11 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

Зворник: Листе чекања за операцију катаракте прошлост

Сваки други човјек старији од 65 година има катаракту или је већ оперисао. На операцију се дуго чекало и у зворничкој Болници. У просјеку од пола године до годину дана. Захваљујући јасној стратегији руководства Болнице то више није тако, а листе чекања су укинуте.

Одлука руководства зворничке Болнице да домаћи љекарски тим појача стручњаком из Клиничког центра Србије Александром Гаковићем и обезбиједи квалитетан материјал дала је резултат. Листе чекања на Очном одјељењу за операцију катаракте су прошлост.

- Сада овде оперишемо пацијенте врло брзо, по уочавању катаракте. Сваки мој долазак овдје, доктори припреме око десет пацијената којима оперишемо катаракту.Обезбјеђен је квалитетан материјал за имплантацију, рекао је Александар Гаковић, офталмолог.

Интервенције се обављају без проблема, а опоравак је брз. Потврђује то и Зворничанка Споменка Радовановић.

- Оперисала сам 12. маја лијево, сад десно. Нисам пуно чекала, примили су ме. Врло је успјешно, љекари су позитивни, према томе ја сам задовољна, истакла је Споменка Радовановић, пацијент.

Сви припремни прегледи за операцију катаракте су бесплатни, што је додатна погодност.

- Овом приликом такође позивам све наше суграђане регије Бирач, а такође све пацијенте из Републике Српске да нам се јаве јер буквално за операцију катаракте више листа чекања не постоји. Свако ко жели да оперише катаракту у нашој болници може да се јави и у року од седам дана, најдаље седам дана може да изврши операцију, нагласио је Иван Поповић, директор ЈЗУ Болница Зворник.

Жеља надлежних је да се у будућности и све друге листе чекања "скрате", а самим тиме и побољша услуга у зворничкој Болници.