latinica  ћирилица
04/01/2019 |  13:32 | Аутор: СРНА

У акцији "Тендер" ухапшена четири лица

Припадници Федералне управе полиције /ФУП/ ухапсили су у акцији кодног назива "Тендер" на подручју Кантона Сарајево четири лица која се доводе у везу са кривичним дјелима примање дара и других облика користи, и помагање, од којих су два лица након криминалистичке обраде пуштена на слободу.
Полиција Федерације БиХ - Фото: РТРС
Полиција Федерације БиХФото: РТРС

У оквиру ове акције, која је почела јуче, извршен је претрес над лицем чији су иницијали Ч.Е. /23/ у угоститељском објекту "Палма", након чега је ово лице ухапшено.

Током претреса је пронађен и одузет новац који је био намијењен за Надзорни одбор сарајевске фирме "Грас", ради добијања сагласности у вези са закључивањем уговора о набавци седам половних тролејбуса /вриједност уговора износила је око 700.000 КМ/.

Још су ухапшена лица чији су иницијали Ћ.Н. /41/, А.А. /49/ и С.Д. /48/ која се доводе у везу са наведеним кривичним дјелима, саопштено из ФУП-а.

У својству члана Надзорног одбора "Граса", а с циљем прибављања противправне имовинске користи уз помоћ лица С.Д. и Е.Х. /41/, особа чији су иницијали А.А. је у својству члана Надзорног одбора "Граса" захтијевала новац од одговорног лица привредног субјеката из Тузланског кантона, чија дјелатност има везе са набавком половних тролејбуса за "Грас", а како би дао сагласност на закључивање уговора за ту набавку.

Ухапшена лица су приведена у службене просторије ФУП-а ради криминалистичке обраде, након чега су лица Ч.Е. и Ћ.Н. према наредби поступајућег тужиоца пуштена на слободу, док ће лица А.А. и С.Д. бити у законском року предата Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево, уз извјештај о извршеном кривичном дјелу.

Настављају се активности на реализацији ове оперативне акције која се проводи под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево и уз подршку Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, наводи се у саопштењу.