latinica  ћирилица
07/01/2019 |  20:28 ⇒ 08/01/2019 | 10:19 | Аутор: СРНА

Успјешна акција "С љубављу храбрим срцима" (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, истакла је да је изузетно задовољна акцијом "С љубављу храбрим срцима", која се завршава се данас, а која је показала хуманост и солидарност грађана Српске.
Акција "С љубављу и храбрим срцима" - Фото: РТРС
Акција "С љубављу и храбрим срцима"Фото: РТРС

Она је навела да је изузетно задовољна због чињенице да је девета хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима" била организована на један сасвим нови начин, те да су учешће узели млади таленти из Српске.

"Ово је била прилика да испромовишемо нашу дјецу широм Републике Српске, наше сјајне таленте и искористићу и ову прилику да им се захвалим на учешћу. Без њих тај догађај не би био тако лијеп", истакла је Цвијановићева.

Предсједница Српске је додала да су се сви одазвали њеном позиву и показали оно што знају, те дали једну нову динамику и нови ритам том догађају, превасходно због тога што су дјеца одлучила да пјевају, играју и покажу своје таленте да би помогли својим другарима којима је потребна помоћ.

Она је додала да је акција "С љубављу храбрим срцима" постала традиција и да су се људи у Републици Српској саживјели са тим догађајем.

"Сјећам се на почетку, кад је тадашњи предсједник Републике /Милорад/ Додик покренуо ту активност, колико је пажње и љубави укључено у један такав догађај, а посебно колико смо у стању да мобилишемо добру вољу наших грађана, да се одазаву учешћу у овој акцији, да позивају хуманитарни број", нагласила је Цвијановићева.

Она је рекла да је задовољна акцијом "С љубављу храбрим срцима" и када је ријеч о финансијској страни, нагласивши да је прикупљен рекордан износ новца од милион и по КМ који је намијењен за апарата који ће помоћи дјеци са поремећајима или проблемима у кретању.

"То ће много значити и за ту дјецу, али и за њихове породице, а у крајњем случају и за наш здравствени сектор, јер ћемо тиме заокружити једну услугу која већ постоји, а којој ћемо додати нови најмодернији апарат који нема још нико у региону", истакла је предсједница Српске.

Цвијановићева је нагласила да суштина није у новцу, јер институције свакако обезбјеђују средства за те намјене, већ да је важно и то да се сви мобилишемо, да смо сви заједно окупљени око добре идеје и солидарности.

Она је рекла да је захвална Влади Републике Србије и предсједнику Србије Александру Вучићу који су иницирали да и они буду дио ове хуманитарне акције.

"Задовољна сам и чињеницом да они желе и својим присуством да покажу колико су уз нас у тако важним моментима кад хоћемо заједно са нашим грађанима да урадимо нешто добро", истакла је Цвијановићева за АТВ.

Она је навела да ће организација оваквих хуманитарних акција бити настављена, јер је то пракса коју не треба прекидати.

"Ићи ћемо даље, помагаћемо онима којима је наша помоћ потребна и то не само због новца који се прикупља, него због силне љубави, пажње и тих дивних осјећаја који су дефинитивно нешто што обиљежи један такав догађај", рекла је Цвијановићева.