latinica  ћирилица
08/01/2019 |  10:44 | Аутор: СРНА

Ђурић: Путинов долазак јача позицију Београда

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је данас да ће након предстојеће посјете руског предсједника Владимира Путина позиција званичног Београда бити јача и боља и по питању Космета.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

"Ако будемо имали снажну подршку Русије и од сада као што смо имали до сада, али и по питању решавања наше позиције на Косову и Метохији, она може бити само јача и боља", рекао је Ђурић.

Ђурић је нагласио да је посјета, која је најављена за идућу седмицу, веома важна за Србију и због унапређења економских и политичких односа двије државе, као и да она Србији може да донесе само напредак.

Он је истакао и да је званичном Београду у интересу да због свог народа на Космету постигне компромис са Приштином, указавши истовремено да они који данас представљају Албанце не желе било какав договор.

"На тај начин не можемо доћи до мира и да би се могло десити да у будућности плате високу политичку цену", рекао је Ђурић.

Он је рекао и да је план Вучића и Владе Србије да се помогне свакој српској средини на Косову и Метохији и у овој години, те да ће тај план, без обзира на све тешкоће, бити реализован.

"Без обзира на све притиске, хоћемо да створимо и материјалну основу да људи остану у својим домовима", рекао је Ђурић и додао да ће бити изграђена црква у косовском поморављу, у Прилепцу, родном мјесту кнеза Лазара.