latinica  ћирилица
12/01/2019 |  09:21 ⇒ 09:26 | Аутор: СРНА

Гашпаревић: Унаприједити политичке односе Срба и Хрвата

Политички аналитичар Пејо Гашпаревић оцијенио је да политички односи Срба и Хрвата треба да буду унапређивани и треба користити прилике да се ти односи развијају у позитивном смјеру.
Пејо Кашпаревић   (Фото:Vijesti.ba) -
Пејо Кашпаревић (Фото:Vijesti.ba)

Гашпаревић сматра да је добродошао сваки покушај помирења на коме раде политички представници, па тако и однос предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и лидера ХДЗ-а Драгана Човића.

"Хрватско-српски односи не би требало да буду ограничени тиме што неко приговара прослави, а неко је одобрава. Ти односи треба да имају своју путању која неће бити ометена ничим", рекао је Гашпаревић за "ЕуроБлиц".

Према његовим ријечима, треба тражити начин да се између Срба и Хрвата никада више не понове тако ружне ствари као што су се догађале у протеклих 100 година.

Одговарајући на питање има ли основа за хистеричне реакције Бошњака на прославу Дана Републике Српске, али и на долазак Хрвата, Гашпаревић је нагласио да свако има право да буде задовољан или незадовољан неким политичким догађајем, али да БиХ у овом ситуацији не треба стварање фаме.