latinica  ћирилица
13/01/2019 |  11:00 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Бијељина: Maње интервенција паук службе

У 2018. години паук служба уклонила је 985 возила у Бијељини, што је за 267 мање него претходне. Већ неколико година све мање оваквих интервенција што се може оправдати повећањем свијести и културе у вожњи, али и новим начином рада паук службе.

Од 2015. године, када је подигнуто рекордно 2.161 возило, сваке године паук има мање посла.

Становници Бијељине сматрају да има несавјесних возача који аутомобиле паркирају гдје год стигну. Тако да им није чудо што паук има посла.

У договору са полицијом, скоро двије године паук уклања само оне аутомобиле који угрожавају безбједност у саобраћају. Из Комуналца, предузећа које у власништву има два специјализована возила, кажу да им није циљ искључиво кажњавање.

За преузимање непрописно паркираних возила потребно је платити 90 марака, од чега се један дио односи на казну за непрописно паркирање, те услуга одвоза аутомобила.

Из полиције позивају све који примијете непрописно паркирана возила да одмах позову дежурни број и пријаве несавјесне возаче. У граду је неколико локација, а највише у ужем центру града, гдје је забиљежено највише непрописно паркираних возила.