latinica  ћирилица
14/01/2019 |  12:33 ⇒ 12:54 | Аутор: СРНА

Ускоро уговор од 230 милиона евра са руским жељезницама

 Уговор за пројектовање и изградњу инфраструктуре и изградњу јединственог диспечерског центра за управљање саобраћајем, вриједан 230 милиона евра, биће потписан током посјете руског предсједника Владимира Путина Београду, изјавила је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић.
Зорана Михајловић - Фото: ТАНЈУГ
Зорана МихајловићФото: ТАНЈУГ

Она је навела да је уговором предвиђена реализација три пројекта - изградња електротехничке инфраструктуре на дионици Стара Пазова-Нови Сад, наставак рехабилитације барске пруге од Ваљева ка Ужицу, као и изградња модерног и јединственог диспечерског центра, за који се већ двије године израђује пројектно-техничка документација.

Михајловићева је за ТВ "Прва" истакла да је веома важно да Србија добије диспечарски центар како би се из једног мјеста управљало не само жељезничким, већ и друмским саобраћајем.

Уговор ће бити потписан између предузећа "Железнице Србије" и руских жељезница "РЖД интернешенел", чиме ће бити настављена успјешна сарадња.

"У питању је једна од најбољих светских компанија, са којом већ радимо на модернизацији пруге Београд-Будимпешта. Имамо одличну сарадњу и овим уговором само ћемо је учинити још ефикаснијом", рекла је Михајловићева.