latinica  ћирилица
14/01/2019 |  14:18 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Вучић: Новим мјерама Приштина ће само слабити своју позицију

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће Приштина најављеним мјерама о забрани кретања возила са српским регистарским таблицама само слабити своју међународну позицију, док ће Београд увијек наћи начин да помогне свом народу на Косову и Метохији.
Александар Вучић (Танјуг/Димитрије Гол) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић (Танјуг/Димитрије Гол)Фото: ТАНЈУГ

"Шта год да раде, како год да раде, слабиће своју међународну позицију, што није за потцењивање, а ми ћемо онако и онолико ограничени колико јесмо, увек пронаћи довољно начина како да помогнемо и вама у централном Косову и нашем народу у Метохији и нашем народу на северу Косова", рекао је Вучић новинарима у Лесковцу.

Он је поручио да ће Београд кроз све муке пролазити заједно са српским народом на Косову и Метохији и успјешно их превазићи.

Замјеник министра унутрашњих послова самопроглашеног Косова Изми Зека рекао је да је припремљена сва потребна документација за забрану кретања возила из централне Србије по Косову и Метохији и додао да је ријеч о реципрочној мјери "због понашања Србије према косовским грађанима", јавили су приштински медији.