latinica  ћирилица
14/01/2019 |  14:42 | Аутор: СРНА

МУП Србије: Максималне мјере обезбјеђења током Путинове посјете

Током посјете предсједника Русије Владимира Путина Београду припадници Министарства унутрашњих послова Србије предузеће максималне мјере обезбјеђења, којима је предвиђена и измјена режима саобраћаја у одређеним дијеловима града, саопштено је данас из МУП-а Србије.

Начелник Одјељења за обезбјеђење одређених страних личности и делегација Славиша Крстић прецизирао је да ће током Путинове посјете бити примијењене посебне мјере обезбјеђења на трасама кретања предсједника Русије, али и око објеката које ће посјетити.

Начелник Управе саобраћајне полиције београдске Полицијске управе Драган Богосавац рекао је да ће током трајања Путинове посјете на подручју главног града бити предузете мјере обезбјеђења првог степена.

"Биће забрањен сваки вид саобраћаја на траси кретања штићене личности, као и на саобраћајницама које се налазе у непосредном окружењу. На снази ће бити и забрана паркирања возила на саобраћајницама које се налазе на траси кретања штићене личности", прецизирао је Богосавац.

Крстић и Богосавац апеловали су на суграђане да имају разумијевања за активности које ће припадници МУП-а предузимати током предстојеће посјете руског предсједника.