latinica  ћирилица
14/01/2019 |  17:57 | Аутор: СРНА

Дани зиме на Козари 2. и 3. фебруара

Привредно-туристичка манифестација "Дани зиме на Козари 2019" биће одржана 2. и 3. фебруара на Мраковици.
Дани зиме на Козари - Фото: РТРС
Дани зиме на КозариФото: РТРС

Директор приједорске Туристичке организације Амира Ганић рекла је да је циљ ове манифестације, која се одржава 13. пут, промоција туристичких потенцијала Козаре.

- Овај догађај нуди дводневну забаву за све генерације, а обухвата спортска и гастро такмичења, уз богат забавни програм - нагласила је Ганићева.

Спортска такмичења подразумијевају екипна такмичења градова и општина Српске у забавним играма, а гастро такмичења припремање котлића и чорби ученика угоститељских школа, извиђачких одреда и планинарских друштава, те ловачког котлића ловачких удружења.

- Првог дана манифестације 2. фебруара биће одржан планинарски марш у организацији Клуба екстремних спортова Албатрос, као и такмичење у скијању за основце и средњошколце у организацији Планинарско-скијашког друштва Љубијски рудар, у зависности од временских прилика - навела је Ганићева.

За посјетиоце ће бити организован превоз из Приједора, Новог Града, Козарске Дубице, Бањалуке и Градишке.

За Приједорчане ће превоз бити организован испред Градског стадиона од 9.00 до 10.00 часова, а улаз у Национални парк тог дана ће бити наплаћиван по промотивној цијени од једну конвертибилну марку.

Централна манифестација биће одржана 3. фебрура од 11.00 часова.

Ганићева је напоменула да је рок за пријаву учесника 22. јануар, а пријаве, пропозиције и услови учешћа могу се преузети са сајта Туристичке организације града Приједор - www.visitprijedor.com.

Организатори манифестације су приједорска Туристичка организација и град Приједор, а суорганизатори туристичке организације Новог Града, Козарске Дубице и Градишке.