latinica  ћирилица
15/01/2019 |  08:12 | Аутор: СРНА

Арлов: До сада шест локалних заједница у пројекту

Шест локалних заједница из Републике Српске до сада је прихватило учешће у овогодишњем пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије са дјецом из Републике Српске" који спроводи Одбор за помоћ Србима са Космета, рекао је Срни предсједник Одбора Милорад Арлов.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

"На нашу адресу дошли су дописи из Приједора, Новог Града, Шамца, Станара, Дервенте и Хан Пијеска да ће учествовати у осмом по реду пројекту, од 16. до 23. јуна. Пријаве трају до 31. јануара како би имали довољно времена да организујемо овај велики пројекат", рекао је Арлов.

Он очекује да ће и ове године бројни ученици са Космета седам дана у јуну бити гости својих вршњака широм Републике Српске.

Арлов је рекао да је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић обећао да ће Вишеград и ове години бити домаћин централног дочека у сарадњи са општинама Хан Пијесак и Рогатица.

Он је поздравио и одлуку општине Станари који су први пут прихватили учешће у овом хуманом пројекту.

"Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић потврдила је да ће Министарство и ове године подржати долазак дјеце са Косова и Метохије. Заједно са ученицима са цијелог Космета у јуну ће доћи и око педесет малишана и младих са сметњама у развоју и њихових родитеља из Удружења родитења `Подржи ме` Косовска Митровица", навео је Арлов.

Он је додао да је до сада око 3.500 ученика у пратњи око 300 просвјетних радника са Космета по седам дана боравило у Републци Српској.

Арлов је позвао локалне заједнице да до 31. јануара прихвате учешће у овом пројекту, као и хуманитарној акцији за изградњу Дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици или Звечану путем броја 1412, која траја до 31. јануара.