latinica  ћирилица
15/01/2019 |  15:25 | Аутор: Б92

Сарајево: Скијашица нападнута због "коцкица" на јакни

Скијашица Седина Мухибић нападнута је у градском превозу у Сарајеву због јакне са коцкастим дезеном.
Седина Мухибић  (Foto: Facebook) -
Седина Мухибић (Foto: Facebook)

Рођена 1991. године Мухибић има тешку животну причу јер је остављена по рођењу, па је одрастала у дому и СОС дјечијем селу.

Упркос молби Скијашком савезу БиХ за подршку, није је добила, па је ова сада 27-годишњакиња чланица Хрватског ски савеза.

То јој је и направило проблем, односно јакна са дезеном хрватске "шаховнице" коју је носила док се возила трамвајем у Сарајеву.

"Стајала сам у скоро пуном трамвају и слушала музику. Нисам ни схватила да је у трамвају хаос због мојих коцкица. У једном моменту су ми госпође пришле и рекле како је у трамвају неки дивљак који жели да ме убије, пребије кад изађем из трамваја јер, како каже, 'шаховници није мјесто у Сарајеву', 'мрзи Хрвате', 'откуд ми храброст, треба ме убити...", описала је своје искуство Мухибић.

"Нисам националиста и никад нећу бити, иако имам можда и више права бити, него тај дивљак. Да није било рата, можда бих и ја имала родитеље и породицу, други живот... Па опет не мрзим, срећна сам, волим живот, јер појединац не чини популацију. ОК ми је, можете ме и убити, али Седина Мухибић - Седина Босна - Сарајка - муслиманка - остајем при свом па таман сама и једина била".

Она је за портал Радиосарајево.ба је рекла да не жели да испадне жртве али да се овакве ствари и мржња исто тако не би требале дешавати.

"Пријетио ми је да ће ме убити, нисам знала јер сам имала слушалице на ушима, то су ми рекли људи који су били у трамвају. Замолили су ме да не излазим из трамваја сама, чак су се поједини понудили да ми помогну. Када сам рекла да ћу овај случај пријавити полицији, повукао се", рекла је Мухибић.