latinica  ћирилица
16/01/2019 |  16:40 | Аутор: СРНА

Ушаков: Путин са Вучићем о продужетку гасовода "Турски ток"

Предсједници Русије и Србије Владимир Путин и Александар Вучић разговараће сутра у Београду, између осталог, и о продужетку гасовода "Турски ток" до Србије, изјавио је помоћник руског предсједника Јуриј Ушаков.
Јуриј Ушаков - Фото: Wikipedia
Јуриј УшаковФото: Wikipedia

"Разговараће се о томе. У том смислу за сада ништа неће бити потписано", рекао је Ушаков, преноси Тас.

"Спутњик" напомиње да ће се Путин састати и са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, а Ушаков је навео да ће се тај састанак реализовати послије српско-руских разговора.

Он је увјерен да ће Србија осигурати безбједност руском предсједнику, а за информацију о хапшењу екстремисте /вехабије у Новом Пазару/ који је наводно планирао напад на Путина, каже, зна само из медија.

"Друге информације немам, али у њима има доста тога неразјашњеног. Српска страна нас увјерава да предузима све мјере како би осигурала безбједност посјете, одговарајуће српске службе су у блиском контакту са нашим. Увјерен сам да ће безбједност наше делегације бити осигурана и да никаквих саботажа неће бити", рекао је Ушаков.

Тас наводи да су српски медији објавили да је ухапшен припадник радикалне исламске организације Армин Алибашић, за којег се сумња да је, наводно, припремао атентат на Путина.

Извор руске агенције наводи да то хапшење нема везе са посјетом руског предсједника.

Руски предсједник Владимир Путин долази сутра у цјелодневну посјету Београду и том приликом разговараће са предсједником Србије Александром Вучићем, положити вијенце на Гробљу ослободилаца Београда и Црвеноармејцу, те посјетити Храм Светог Саве, а биће потписано више билатералних споразума између двије земље.