latinica  ћирилица
17/01/2019 |  07:50 ⇒ 10:07 | Аутор: РТРС

Путин стиже у Србију, састаје се и са Додиком (Пренос на РТРС)

У званичну посјету Србији, четврти пут, долази предсједник Руске Федерације Владимир Путин.
Милорад Додик и Владимир Путин (архив) - Фото: РТРС
Милорад Додик и Владимир Путин (архив)Фото: РТРС

Данас ће се у Београду састати са предсједником Србије Александром Вучићем, као и са предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

План посјете предсједника Русије:

Прва прецизна сатница за јавност је у 12.45 часова када је предвиђена церемонија свечаног дочека испред Палате Србија, а у 13.05 часова планиран је састанак у ужем формату Вучића и Путина.

У 14.05 часова планиран је састанак делегација Србије и Русије, а у 15.00 часова церемонија размјене потписаних билатералних докумената у присуству двојице предсједника.

За 15.15 часова предвиђена је церемонија на којој ће Путин уручити Вучићу Орден Александра Невског.

Изјаве за медије Вучића и Путина планиране су за 15.20 часова.

Од 18.15 до 18.45 часова предвиђен је обилазак Храма Светог Саве.

Синоћ је у Београд допутовао шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Мјере обезбјеђења подигнуте су на највиши ниво, ангажовано је више од седам хиљада припадника безбједносних служби, а у престоницу Србије допутовали су и руски безбједњаци.

Москва је потврдила да ће једна од тема бити и продужетак гасовода "Турски ток", а и потписивање више билатералних споразума. Вучић је у интервјуу агенцији "Тас" истакао да је Србија поуздан партнер Русији, јер кад нешто каже, то и уради. Шеф дипломатије Србије Ивица Дачић каже да његов долазак не мора да значи нарушавање односа са Европском унијом.

Званичну посјету Путина Београду и у међународним круговима виде као један од најзначајнијих политичких сусрета, у тренутку када је све ближа могућност директног ангажмана водећих сила у рјешавању косовског проблема, преноси Спутњик.

На програму и порталу РТРС-а, данас можете да пратите детаље Путинове посјете Београду.