latinica  ћирилица
18/01/2019 |  16:00 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Требиње ствара повољне услове за инвеститоре

Требиње је град чије руководство има визију како унаприједити живот становника и има и пуну подршку Владе Републике Српске и Народне скупштине Републике Српске - поручио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, који се данас састао са замјеником градоначелника Мирком Ћурићем, а разговарао је и са директором ЕРС Луком Петровићем.

Тим који руководи градом на челу са замјеником градоначелника Мирком Ћурићем има визију о томе како унаприједити живот грађана Требиња, створити боље услове за нове инвестиције и привући инвестоторе да овдје улажу- истакао је Чубриловић.

- Радује да је град Требиње оцијењен као повољан амбијент за стране инвеститоре и људе који долазе са стране и чињеница да поједине дипломате купују овдје станове и имају намјеру да привремено или трајно живе овдје, рекао је Чубриловић.

Подсјетио је на проблем са вишком запослених у градској администрацији и истакао да градска управа проналази квалитетна рјешења која су у складу са законским оквирима.

- Без сарадње са Владом Републике Српске, Народном скупштином Републике Српске, нема напретка, а ми имамо изузетно добру сарадњу као што смо и до сада имали, а имаћемо је и у наредном периоду, истакао је Мирко Ђурић, замјеник градоначелника Требиња.

Чубриловић је посјетио је и Електропривреду Републике Српске гдје је разговарао са директором Луком Петровићем.

Током посјете Херцеговини састао се и са начелником Билеће Миљаном Алексићем.