latinica  ћирилица
23/01/2019 |  11:07 ⇒ 11:13 | Аутор: СРНА

Сребреница: Снијег урушио кров индустријске хале

Усљед великих сњежних падавина дошло је до урушавања дијела крова и плафона на једној празној индустријској хали у Поточарима код Сребренице.
Сребреница - снијег провалио кров индустријске хале - Фото: СРНА
Сребреница - снијег провалио кров индустријске халеФото: СРНА

Ријеч је о једној од хала некадашњег транспортног предузећа, које је у процесу приватизације више пута мијењало власника.

Општина је купила ово предузеће од словеначке фирме с циљем да у њој буде покренута производња намјештаја и, како је најављивао начелник општине Младен Грујичић, у почетку запосли 100 радника, а са планираним развојем погон би требало да броји око 300 радника.

Средства од милиона евра за куповину ових објеката дала је Влада Србије.

Шеф кабинета начелника сребреничке општине Владан Миловановић потврдио је да је дошло до урушавања дијела крова на хали у Поточарима и да је обавијештена полиција у овом мјесту, која води истрагу, додавши да ће општина формирати комисију која ће утврдити износ причињене штете.

Хале су купљене за 850.000 евра, а преосталих добијених 150.000 евра предвиђено је за њихову реконструкцију.

Миловановић каже да су раније изабрали извођача радова за уградњу столарије на купљеним халама у Поточарима и да ће се њихова реконструкција наставити када то омогуће временски услови.

Прошле године обављено је постављање нових кровних покривача на халама.

Иако је општинско руководство раније најављивало да ће обнова хала бити завршена и производња у њима бити покренута у другој половини прошле године, јер су обезбијеђена средства, те заинтересовани инвеститор-предузеће Тапос из Србије регистровао фирму у Сребреници, тај план није реализован.