latinica  ћирилица
23/01/2019 |  15:25 | Аутор: РТРС

Иванић кандидат за градоначелника Бањалуке

Младен Иванић, почасни предсједник ПДП-а, биће кандидат ове партије за градоначелника Бањалуке, а не Драшко Станивуковић, који је још прије пар мјесеци најавио своју кандидатуру, сазнаје Opcija.net.
Младен Иванић - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Младен ИванићФото: www.predsjednistvobih.ba

Према сазнањима овог портала, у врху ПДП-а је недавно у тајности доносена одлука да Иванић буде њихов кандидат на изборима, који ће бити одржани у јесен 2020. године, али је у исто вријеме ријешено да у јавност и даље заварава да ће кандидат бити Станивуковић.

Како тврде извори портала Оpcija.net, ова одлука доносена је након што је Иванић и дефинитивно остао без фотеље у Дому народа БиХ, чему се надао послије у изборној бици за српског члана Предсједништва.

– Постоји чврст консензус у врху партије да кандидат буде Иванић, а на томе је посебно инсиситирао предсједник партије Бранислав Бореновић. Њихова је процјена да је најава Станивуковићеве кандидатуре дошла исхитрено и без било каквих консултација унутар опозиције, те на основу саме жеље младог Станивуковића који има велике амбиције, али не и довољно политичког и сваког другог искуства које му је неопходно да се уопште избори за кандидатуру – тврде упућени извори.

Како се тврди, ПДП се одлучио на Иванићеву кандидатуру послије посљедњих истраживања јавног мњења које указује на велики пад рејтинга Станивуковића, послије немира од 30. децембра, кад је прекинуо новогодишњи концерт Хариса Џиновића.

– Иако у јавности све дјелује идилично, врх партије, а посебно предсједник Бореновић, бијесни су на Станивуковића због овог потеза, увјерени да је тиме највећу штету нанио управо групи "Правди за Давида", коју је практично разбио тим потезом, а тиме срозао и рејтинг самог ПДП-а, који је свој изборни резултат изградио управо на подршци овој групи – тврде саговорници.

Извор: opcija.net