latinica  ћирилица
05/02/2019 |  14:34 | Аутор: СРНА

Обиљежавање Дана бораца 14. фебруара у Вишеграду

Дан бораца Српске биће обиљежен у четвртак, 14. фебруара, у Вишеграду, најавио је данас предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Душко Милетић.
Састанак - БОРС - Фото: РТРС
Састанак - БОРСФото: РТРС

Милетић је, након сједнице Предсједништва БОРС-а у Бањалуци, рекао новинарима да је утврђен протокол обиљежавања о којем ће бити упознате општинске борачке организације.

Он је навео да је на сједници разговарано о могућностима повећања основице за исплате мјесечног и годишњег борачког додатка, као и инвалиднина, али да је из ресорног министарства добијена информација да они нису у стању да изврше ово увећање.

"У наредних неколико мјесеци, можда већ у априлу, покушаћемо да одржимо сједницу Предсједништа БОРС-а са премијером Радованом Вишковићем ради проналажења могућности повећања основице посредством ребаланса буџета Српске", рекао је Милетић.

Када је ријеч о уредби о стамбеном збрињавању, Милетић је навео да би тај документ могао да буде разматран на једној од сједница Владе Српске у марту.

"До тада ћемо још једном прегледати евентуалне недостатке те уредбе, јер желимо да она што прије угледа свјетлост дана", рекао је Милетић.

Он је истакао да БОРС у будућем доношењу Закона о социјалном становању Српске види шансу осталих борачких категорија, које нису обухваћене уредбом о стамбеном збрињавању.

"То су прије свега инвалиди изнад четврте категорије и демобилисани борци, наравно, према критеријумима које прописује овај закон", рекао је Милетић.

Он је поручио да извршна и законодавна власт Српске, увијек и свака у свом домену, треба да раде заједно са БОРС-ом на унапређењу положаја бораца и рјешавању проблема борачких категорија.

Сједници Предсједништва БОРС-а у просторијама Специјалне библиотеке за слијепа и слабовида лица у Бањалуци присуствовао је и предсједник те организације Миломир Савчић.