latinica  ћирилица
06/02/2019 |  07:45 ⇒ 12:21 | Аутор: РТРС

Додик са амбасадорима Хрватске, Египта и Саудијске Арабије

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик састаће се у Сарајеву у одвојеним сусретима са амбасадорима Хрватске, Египта и Саудијске Арабије у БиХ, те апостолским нунцијем Луиђијем Пецутом.
Милорад Додик (Фото: Глас Српске) -
Милорад Додик (Фото: Глас Српске)

Додик ће у 11.30 часова примити у опроштајну посјету амбасадора Хрватске у БиХ Ивана дел Векија, а у 12.00 часова ће се састати са надбискупом Пецутом, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Састанак Додика са амбасадором Египта у БиХ Халом ел Бишлави заказан је за 12.30 часова, а са амбасадором Саудијске Арабије у БиХ Ханијем Абдулахом Момином за 13.00 часова.

Предсједавајући Предсједништва БиХ изјавио је јуче током састанка са амбасадорима Румуније и Грчке да је политика Републике Српске војна неутралност и да та политика није политика подршке НАТО путу БиХ. Амбасадоре је информисао о посјети чланова Предсједништва Бриселу, током које су европским лидерима презентовали јединство у опредјељењу БиХ за чланство у Унију.

Додик и амбасадори Румуније и Грчке, сагласни су и да што прије треба формирати Савјет министара, како БиХ не би ушла у критичну фазу функционисања.

Додик је разговарао и са амбасадором Црне Горе и уручио званични позив Предсједништва БиХ за предсједника те земље, Мила Ђукановића, да посјети БиХ.