latinica  ћирилица
06/02/2019 |  10:17 ⇒ 12:54 | Аутор: РТРС

Станивуковићу не смета цијена воде у Бијељини која је троструко скупља него у Бањалуци

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић потврдио је данас да неће организовати петицију против високих цијена воде у Бијељини, иако је такву акцију покренуо у Бањалуци, гдје је вода три пута јефтинија од оне у највећем граду Семберије.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

На прес конференцији испред Скупштине града, која расправља о предложеној корекцији цијене воде у Бањалуци у просјечном износу од три КМ по домаћинству, Станивуковић није желио да одговори на питање да ли ће се, по истом принципу, понашати и у Бијељини, гдје је његов ПДП дио власти.

Умјесто одговора на новинарско питање, Станивуковић је само рекао да "Бањалука не треба да се угледа на Бијељину, него на Загреб, Београд и друге велике градове".

Уочи данашње сједнице, одборник СНСД-а у Скупштини града Стојан Вукајловић позвао је Станивуковића да сличну акцију покрене и у Бијељини и другим градовима у којима је ПДП на власти, наводећи да је у њима вода и до три пута скупља него у највећем граду Српске.

- Уколико му је стало до истине и правде, Станивуковић би требао позвати свог страначког колегу и предсједника Скупштине града Бијељина Славишу Марковића да под хитно снизи цијену воде у том граду, јер је скоро 300 одсто скупља него у Бањалуци, која има неупоредиво већу водоводну и канализациону мрежу - рекао је Вукајловић.

Он је подсјетио да ће и са најављеним поскупљењем цијена воде у Бањалуци износити 1,3 КМ по метру кубном, што је и даље међу најнижим у земљи и региону, напомињући да је у Бијељини 3,05 КМ. Вукајловић је позвао Станивуковића да исту петицију организује и у Котор Варошу, гдје је његов ПДП на власти, а гдје је вода скупља него у Бањалуци.

Истовремено, Станивуковић није желио да одговори на питање зашто је прошле године гласао за препуштање сеоских водовода у надлежног градског Водовода, иако је ова мјера један од кључних аргумената за предложену корекцију цијене воде.

Повезане вијести:

Радојичић: Већа цијена воде за квалитетније водоснабдијавање