latinica  ћирилица
07/02/2019 |  13:49 | Аутор: СРНА

Пашалић: Ријешен проблем кориштења просторија два факултета

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Стево Пашалић потврдио је Срни да је Факултет физичког васпитања и спорта на Палама закључио данас споразум о привременом кориштењу просторија Правног и Економског факултета.
Стево Пашалић (Фото: pressrs.ba/D. Gavrić) -
Стево Пашалић (Фото: pressrs.ba/D. Gavrić)

Он каже да се споразумом који је потписао са деканима три факултета легализује садашње кориштење просторија Правног и Економског факултета за потребе Факултета физичког васпитања и спорт.

Према његовим ријечима, споразум предвиђа наставак рада комисије која треба да утврди да ли су Факултету за физичко васпитање и спорт потребне и додатне просторије у овим зградама.

Он је најавио да ће у уторак, 12. фебруара, са начелником општине Пале Бошком Југовићем бити потписан споразум о уступању простора у спортској дворани "Пеки" за потребе овог факултета.

"Након преузимања простора почела би адаптација", рекао је Пашалић и додао да ће Универзитет и финансијски помоћи да се овом факултету обезбиједе услови за рад.

Декан Факултета физичког васпитања и спорта Борислав Цицовић рекао је јуче да је био приморан да обустави рад ове установе, јер су декани Економског и Правног факултета, чије просторије користи и овај факултет, искључили струју и закључали учионице.

Он је рекао да су зграде универзитетске, али да се, нажалост, појединци понашају као да су приватне.