latinica  ћирилица
07/02/2019 |  15:25 | Аутор: СРНА

Заједнички наступ српских странака неопходан због бројних изазова

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да постоје они који не желе добро Српској и настоје да умање њену снагу, те истакла да је, због бројних изазова, неопходан заједнички наступ свих српских странака на нивоу БиХ.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Била бих јако несрећна када би било која партија са сједиштем у Републици Српској била злоупотријебљена с циљем да се ради против Републике, а поготово да људи у тој странци то не виде у неком свом политичком сљепилу. Зато знам да је важно да наступимо заједно - истакла је Цвијановићева, која је и потпредсједница СНСД-а.

Говорећи о недавном позиву СНСД-а свим српским партијама за заједнички наступ на нивоу БиХ, Цвијановићева је нагласила да је СНСД, као најснажнија партија, "пружила руку према свим странкама", јер је дошло вријеме да се разговара.

- Вријеме је да, заиста, о неким стварима причамо, да се договарамо и заједно наступамо, а шта ћемо мислити једни о другима, то уопште није важно - сматра Цвијановићева.

На питање зашто руководство опозиционог СДС-а прво смјењује своје чланове који су за разговоре са СНСД-ом, па послије поручује да јесу за преговоре, Цвијановићева је навела да је СДС у прошлости био велика странка, која је имала интегрисан приступ одређеним стварима.

- Од озбиљне партије увијек очекујете конзистентан политички став. Ако га модификујете, онда га мијењате због одређених околности, а не због тога што вам се са друге стране неко свиђа или не - рекла је она.

Цвијановићева је оцијенила да је много тога у СДС-у засновано на личним односима према људима и да због тога често не виде националне интересе.