latinica  ћирилица
10/02/2019 |  15:57 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

У Бијељини покретање пројекта "Упознај музику"

У вријеме док се у Бијељини "ломе копља" око обнове позоришта, када нема организованог обиљежавања новогодишњих празника, а ни других културних манифестација, има оних који покушавају да у свом граду покрену нешто ново. Послије стотину концерата у региону и Европи, магистар хармонике Душан Секулић одлучио је да у Бијељини покрене пројекат "Упознај музику".

Пројекат "Упознај музику" имаће десет концертних тематских вечери, од фебруара до децембра. Прво вече посвећено је аргентинској музици.

"За ту прилику читава Kнежева сала хотела биће преуређена као улице Буенос Ајреса; калдрма, фењери, клупе. Особље ће бити обучено у традиционалну аргентинску ношњу. Свираћемо три жанра танга", каже Душан Секулић, магистар хармонике.

Сви концерти биће одржани у хотелу Дрина, осим вечери електронске музке, која ће бити извођена на отвореном у центру града. Послије аргентинске музике, услиједиће концерти руске, шпанске, француске, балканске музике и других.

Посјетиоци ће моћи да уживају и у националним кухињама тих држава.

"Хотел има традицију преко 120 година. Желимо да наставимо традицију неких вечери које су се дешавале прије 100 година, балови, вечери класичне музике. Прије 70 година грађани Бијељине су се окупљали у једној сали коју су имали, и то су били прави балови", рекао је Данко Млађеновић, менаџер хотела "Дрина".

Магистар хармонике и концерт мајстор Душан Секулић из Бијељине, својим маестралним умијећем постигао је свјетску славу.

За пројекат "Упознај музику" каже да је до сад највећи, најозбиљнији и најзахтјевнији.

Неколико градова у Србији изразило је жељу да Секулић тај пројекат реализује и код њих.