latinica  ћирилица
10/02/2019 |  17:02 ⇒ 17:05 | Аутор: СРНА

Човић: Дом народа у ФБиХ, ако буде жеље, наредне седмице

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић сматра да ће Дом народа Парламента Федерације БиХ, ако буде жеље, бити успостављен наредне седмице, као и да је дошло вријеме за формирање Савјета министара, јер би све друго било ризик.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

Човић је на конференцији за новинаре у Мостару послије састанка са лидером СНСД-а Милорадом Додиком оцијенио да нема ниједног разлога да формирање власти на ниову БиХ чека и да то треба завршити у наредне двије седмице, те да европски пут и кандидатски статус нема алтернативу.

На питање да ли ће Савез за бољу будућност бити дио власти, Човић је одговорио да не одлучује он ко ће бити бошњачки представници у власти.

"Српска страна има јасан капацитет, хрватска исто. Вјерујем да ће и бошњачка тражити слично. Покушавају дуже времена, то су назвали бошњачки блок. Вјерујем да је дошло вријеме да формирамо Савјет министара, јер све друго би било ризик", рекао је Човић.

Човић је истакао одличну сарадњу ХДЗ-а и СНСД-а, те је позвао и представнике трећег народа да с њима раде и граде.

"Имамо коректан партнерски однос којег градимо годинама. Наша сарадња се мора спустити са централа странке до најнижих нивоа", истакао је Човић.

Он сматра да пуно више треба радити на заједничким пројектима и животним стварима.

"Уз веома коректан и транспарентан приступ размијенили смо мишљења и закључили да треба снажити партнерство", рекао је је Човић.

Повезане вијести:

Додик и Човић позвали бошњачке представнике да се формира власт

Додик: Вјерујем да ће БиХ ове године добити кандидатски статус