latinica  ћирилица
14/02/2019 |  08:26 ⇒ 14:54 | Аутор: РТРС

Без несебичног жртвовања српских бораца не би било ни Републике Српске

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим борцима Републике Српске Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата, нагласивши да без њихове борбе и несебичног жртвовања данас не би било Републике Српске и слободе српског народа.

- Посебну захвалност исказујем онима који су своје животе уградили у Републику Српску. Нека им је вјечна слава и хвала, а наша дужност је да чувамо тековине одбрамбено-отаџбинског рата и да његујемо сјећања не борце који су нам донијели слободу, мир и Републику Српску као гарант нашег опстанка - истакао је Додик у честитки.

Додик је нагласио да српским борцима дугујемо вјечно поштовање и захвалност, јер су многи од њих за најузвишенији идеал, слободу отаџбине и потомака, дали највредније што су имали - живот.

- Наша је дужност и обавеза да се чувају тековине одбрамбено-отаџбинског рата и његују сјећање на жртву палих бораца коју су поднијели вођени часним и племенитим циљевима - истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да уз најбоље жеље честита празник свим српским борцима уз поруку да се никада не смије заборавити њихова херојска борба.

У Републици Српској данас се обиљежава Дан бораца Републике Српске.

У одбрамбено-отаџбинском рату од 1992. до 1995. године био је ангажован 215.671 припадник Војске Републике Српске, а њих 23.184 положила су животе за Српску.