latinica  ћирилица
14/02/2019 |  08:37 ⇒ 13:58 | Аутор: СРНА

Крсна слава "Белих вукова"

Чланови Удружења бораца "Бели вукови" данас ће на Палама прославили крсну славу Светог мученика Трифуна служењем парастоса за погинуле припаднике ове јединице, полагањем вијенаца на Централном споменику палим борцима одбрамбено-отаџбинског рата и на споменик команданту ове специјалне јединице Срђану Кнежевићу.
Крсна слава и дан јединице "Бели вукови" (АРХИВ) - Фото: СРНА
Крсна слава и дан јединице "Бели вукови" (АРХИВ)Фото: СРНА

Након парастоса и полагања вијенаца предвиђено је ломљењем славског колача, најављено је из Удружења бораца "Бели вукови".

- Од 1996. године припадници ове специјалне јединице Сарајевско-романијског корпуса прослављају крсну славу 14. фебруара, уједно се помоле за погинуле саборце, али и за све остале погинуле борце Војске Републике Српске - истакнуто је у саопштењу.

Парастос за погинуле предвиђен је у 11.00 часова у Храму Успења Пресвете Богородице, полагање вијенаца код централног споменика палим борцима и код споменика команданту "Белих вукова" Срђану Кнежевићу у 11.45 часова, те ломљење славског колача у 12.15 часова у ресторану "Бит".

Специјална једница "Бели вукови", чији је командант био Срђан Кнежевић, формирана је 1993. године. За ову јединицу први пут се чуло у борбама на Мошевачком брду. Јединица је добила име по томе што су остали завијани у мећави на Бјелашници.