latinica  ћирилица
14/02/2019 |  08:56 ⇒ 11:38 | Аутор: СРНА

Цвијановићева и Додик честитали Дан државности Србије

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитали су предсједнику Србије Александру Вучићу, носиоцима највиших државних функција и свим грађанима Сретење - Дан државности Србије, истучићи да Српска и Србија имају снажне и нераскидиве братске везе.
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Илустрација: РТРС) -
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Илустрација: РТРС)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку поводом 15. фебруара - Дана државности Србије, те поручила да је дубоко увјерена да ће Србија наставити да јача своју политичку и економску стабилност, посвећена регионалној сарадњи и европским интеграцијама.

- Част и задовољство ми је да поводом 15. фебруара - Дана државности Србије, Вама, државном руководству и свим грађанима Србије, у име грађана Републике Српске и своје име, упутим најискреније честитке и пожелим много успјеха у развоју земље - наводи се у Цвијановићевој честитки упућеној предсједнику Србије Александру Вучићу, државном руководству и свим грађанима.

Цвијановићева је изразила очекивање да ће се, како је нагласила, досадашњи блиски односи и братска сарадња између Републике Српске и Србије, за које се са поносом може рећи да никада нису били на вишем нивоу, додатно оснажити и још више продубити на добробит нашег народа и свих грађана са обје стране Дрине.

У Србији ће сутра бити прослављен Дан државности у знак сјећања на Сретење 1804. године када је у Првом српском устанку почело ослобађање од Турака, те на исти датум из 1835. године када је донесен први модерни устав Србије - Сретењски устав.

Српски члан Предсједништва Милиорад Додик поводом Дана државности Србије, рекао је да му је част и задовољство да предсједнику Србије Александру Вучићу и свим грађанима Србије упути најискреније честитке.

- Република Српска и Србија имају снажне и нераскидиве братске везе, заједничку прошлост и тековине које баштинимо као симбол наше блиске повезаности и јединства - поручио је Додик у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да је снажна и просперитетна Србија од велике важности за мир, стабилност и напредак за све у Републици Српској, БиХ, као и регион.

Он је истакао да чињеница да Србија, али и Република Српска, истога дана обиљежавају и годишњицу Првог српског устанка, говори о почетку заједничке борбе за слободу и самосталност српског народа на овим просторима.

Додик је поручио да свим грађанима Србије жели успјех у изградњи савременог друштва које ће бити покретач развоја цијелог региона.

Повезане вијести:

Чубриловић честитао Вучићу Дан државности