latinica  ћирилица
14/02/2019 |  09:42 ⇒ 10:29 | Аутор: СРНА

Чубриловић честитао Вучићу Дан државности

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас предсједнику Србије Александру Вучићу Сретење - Дан државности Србије уз жељу да Србија и даље буде лидер регионалне стабилности, те привредног и економског развоја.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- Имајући у виду историјски значај Сретења и обиљежавања годишњице доношења Сретењског устава, првог демократског Устава Србије, желим да наставите путем успјешног развоја и јачања савремене, демократске и у свијету уважене државе Србије - наводи Чубриловић у честитки.

Он је истакао да се Република Српска, њен народ и политичко руководство, имајући у виду чврсте историјске, братске и пријатељске везе, посебно радују институционалној стабилности и економском напретку Србије и њених грађана.

- Захвални смо Србији и њеним државницима на братској помоћи Републици Српској, посебно у областима економског, привредног и културног живота. Увјерен сам да ћемо наставити да јачамо добру сарадњу у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама и Дејтонским мировним споразумом - навео је Чубриловић.

У Србији ће сутра бити прослављен Дан државности у знак сјећања на Сретење 1804. године када је у Првом српском устанку почело ослобађање од Турака, те на исти датум из 1835. године када је донесен први модерни устав Србије - Сретењски устав.