latinica  ћирилица
14/02/2019 |  10:24 ⇒ 11:53 | Аутор: СРНА

Решић: Делегација ЕУ са нама не жели да прича о реформи

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је да је ресорно министарство спровело цијели низ реформи, а да кашњења постоје због проблема на другим нивоима власти.
Лејла Решић - Фото: СРНА
Лејла РешићФото: СРНА

Она тврди да постоји неразумијевање Делегације ЕУ и других донатора, као и сумња да се реформа жели пребацити на ниво БиХ.

- Ми смо једини титулар у Српској који се бави овим послом. Ми рачун за свој рад полажемо Народној скупштини. Све је јавно и транспарентно, постоји план. А не да нам неко дође и каже да то не жели радити на такав начин - рекла је Решићева за "Независне новине".

Говорећи о реформи јавне управе у односу на ЕУ, Решићева је нагласила да Делегација ЕУ тренутно не жели комуникацију.

- Ја сам Делегацији ЕУ на састанцима више пута говорила да желимо да разговарамо о суштинским реформама. Не могу да прихватим да је реформа јавне управе куповина рачунара - истакла је она.

Решићева каже да се Републици Српској не може рећи да је кочничар, те да се види шта је урадила за протеклих неколико година.

- Како смо то ми кочничари? Ја сам донаторе питала како њих не интересује како је утрошен њихов новац. А ја кажем да није добро утрошен - рекла је Решићева.