latinica  ћирилица
14/02/2019 |  10:51 ⇒ 15:07 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Улога бораца у стварању Републике Српске немјерљива

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу и свим некадашњим припадницима војске Републике Српске поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Свим борцима Републике Српске упућујем најискреније честитке поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка - рекла је Цвијановићева.

Предсједница је истакла да су улога и значај који су борци имали у стварању и очувању Републике Српске немјерљиви и трајно записани на страницама историје српског народа.

- За све нас у Српској ово је дан када се са највећим поштовањем и уважавањем сјећамо оних који су, вођени часним и патриотским циљевима, за слободу коју данас уживамо дали оно највредније што су имали - навела је Цвијановићева у честитки.

Истакла је да нас њихова жртва обавезује да јачамо и градимо Републику Српску и њене институције.

- У сарадњи са свим организацијама проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата, наставимо да радимо на рјешавању проблема борачке популације и даљем побољшању њиховог положаја у друштву - поручила је предсједница Српске.