latinica  ћирилица
14/02/2019 |  12:46 | Аутор: СРНА

Кинески предсједник честитао Вучићу Дан државности

Предсједник Кине Си Ђинпинг честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу и грађанима Србије 15. фебруара - Дан државности, истакавши да се уз заједничке напоре односи двије државе посљедњих година снажно развијају.
Александар Вучић и Си Ђинпинг - Фото: Screenshot
Александар Вучић и Си ЂинпингФото: Screenshot

Вучићу је честитку кинеског предсједника уручила амбасадор Кине у Београду Чен Бо, пренијела је Служба предсједника Србије за сарадњу с медијима.

- Поштовани господине предсједниче, поводом Дана државности Републике Србије, дозволите ми да у име Владе Кине, кинеског народа, као и у своје име, Вама и пријатељском народу Републике Србије упутим срдачне честитке и лијепе жеље - навео је Си у честитки.

Он је навео да је са задовољством констатовао да се заједничким напорима односи Кине и Србије последњих година снажно развијају и да се међусобно политичко повјерење непрекидно продубљује.

Према његовим ријечима, сарадња у свим областима наставља да се развија, у корист народа двије земаље.

- Придајем велику пажњу развоју односа Кине и Србије и спреман сам да са Вама улажем напоре, да заједно подстичемо свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије ка сталном напретку, како бисмо још више допринијели благостању наших двије земаље и два народа - наведено је у честитки.

Си је позвао Вучића да у априлу учествује на Другом форуму међународне сарадње "Појас и пут" током чијег трајања ће се састати у Пекингу.

- Вашој земљи желим просперитет, а народу срећу и благостање - навео је Си.

Вучић је захвалио на честитки и рекао да у Србији изузетно цијене кинеску државу и народ.

Он је истакао да се радује и диви успјесима Кине које, уз одговорну политику и снажно лидерство предсједника Сија, постиже на унутрашњем и међународном плану.

Вучић је рекао да има велико повјерење у предсједника Сија јер, у развоју билатералних односа земаља, искрено поштује независност Србије.

Чен је рекла да ће Вучић током Другог форума међународне сарадње "Појас и пут", поново имати прилику да са предсједником Сијем разговара и о новим, конкретним пројектима билатералне сарадње.

Она је пренијела да Кина веома цијени спољну политику Србије и њену подршку, истакавши још једном постулате кинеске спољне политике о поштовању равноправности свих земаља и праву сваке државе да изабере свој развојни пут.