latinica  ћирилица
14/02/2019 |  14:51 ⇒ 14:54 | Аутор: СРНА

Додик: Значајна сарадња са Слободарском партијом Аустрије

Лидер СНСД-а Милорад Додик оцијенио је данас у Бањалуци да је од изузетног значаја што партија коју предводи годинама сарађује са Слободарском партијом Аустрије и њеним предсједником Хајнц-Кристијаном Штрахеом.

- Штрахе је вицеканцелар Аустрије, а његова партија има неколико министарстава у Влади ове земље. Аустрија није члан НАТО-а, а члан је ЕУ и то је концепт за који мислимо да овдје треба бити - рекао је новинарима Додик.

Када је ријеч о Сјеверној лиги, каже Додик, њен предсједник је Матео Салвини, министар унутрашњих послова и један од важнији партнера у власти Италије.

- Вјерујем да ћемо имати прилику да се видимо и разговарамо. Занимљив је његов пројекат рјешавања мигрантске кризе. БиХ ће очигледно ући у проблеме и сви су сагласни да нас чека нови талас миграната и ово није ствар интерних акција, него интернационалних и зато је добро да сарађујемо са Сјеверном лигом - рекао је Додик.

Представници СНСД-а, Слободарске партије Аустрије и италијанске Сјеверне лиге договорили су 11. фебруара у Бечу да ове три странке интензивирају сарадњу, посебно у оквиру међусобне подршке у погледу проширења ЕУ, мигрантске кризе и заштите европских вриједности, као и у економско-социјалној области.