latinica  ћирилица
16/02/2019 |  15:31 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Караван мимозе продефиловао Требињем

Ове године педесети јубиларни Празник мимозе у Херцег Новом симболично траје 50 дана. Још је много занимљивих садржаја у програму и свако може наћи нешто занимљиво у њему. Караван мимозе, традиционално, путује Српском. Данас је продефиловао Требињем.

Мажоретке, Градски оркестар уз паљбу тромбоњера продефиловао је требињским улицама. Наравно све је праћено цвијетом, у чију част се у Херцег Новом већ 50 година организује велики празник.

- Ово је већ трећа година како долазим у Требиње, људи су дивни, сваки пут нас дивно дочекају. Нама је велико задовољство доћи у Требиње - каже Теодора Мрачевић.

И најмлађи чланови градске музике одушевљени су Требињем и његовим становницима. Цијелој овој лепршавој причи која се данас дешавала у Требињу на руку је ишло и дивно сунчано вријеме које је на најљепши начин, уз госте са Црногорског приморја донијело дио атмосфере традиционалног Празника мимозе.

- Караван мимозе путује на различите дестнације, али Требиње је посебна дестинација и за нас из Херцег Новог прелијеп град коме мажоретке и градска музика лијепо пристају, тако да је ово пријатељски град у коме увијек радо наступамо. Долазимо као пријатељи и гости, тако исто дочекујемо Требињце - рекла је Милина Ковачевић, продуцент ЈУ Култура Херцег Фест.

Требињци су својим присуством пожељели добродошлицу гостима, а сви заједно показују и доказују да границе не значе ништа када су пријатељи.