latinica  ћирилица
17/02/2019 |  16:00 ⇒ 18/02/2019 | 08:40 | Аутор: РТРС

Брчко: У току радови на проширењу Булевара мира

Дистрикт Брчко је и почетком ове године наставио тренд јавних радова. Иако је фебруар, увелико се ради на проширењу Булевара мира, који ће бити модерна саобраћајница са шест трака. Ријеч је о инвестицији од 1,4 милион марака.

И за грађане дистрикта Брчко, проширење Булевара мира, представља корак напријед. Истичу да ће сви добити, и град,али и власници пословних простора, чији ће објекти више вриједити.

У одјељењу за јавне послове, истичу да се пројекат реконструкције Булевара, изводи према регулационом плану Дистрикта Брчко.

- Град Брчко ће добити, један савремен, модеран улаз у град из правца Бијељине, што је заговарано већ дуго година. Ми смо та генерација, која је успјела то да привреде крају. Сам пројекат ће коштати милион и четири стотине КМ - нагласио је координатор пројекта, Одјељења за јване послове, дистрикта Брчко Драган Пештић. 

За извођење радова користи се сваки сат доброг времена, јер је рок за окончање 30. мај.

- Трудимо да испоштујемо дату динамику, а тим да тренутно изводимо радове које временски услови дозвољавају. Ми не можемо изводити радове и да ометамо саобраћај који мора бити у функцији  - каже руководилац радова Сунахид Омеровић.

Град Брчко, овим пројектом добиће нову саобраћајницу са три траке, од којих ће једна бити предвиђена за паркинг. Поставља се нова комунална и електро-инфраструктра са лед расвјетом.