latinica  ћирилица
19/02/2019 |  10:18 ⇒ 15:49 | Аутор: РТРС

Честитке Ђоковићу поводом освајања награде

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку српском тенисеру Новаку Ђоковићу поводом освајања награде Лауреус за најбољег спортисту свијета у 2018. години, истакавши да су његови успјеси и постигнути резултати препознати на свјетском нивоу.
Новак Ђоковић - Фото: AP
Новак ЂоковићФото: AP

- У име грађана Републике Српске и своје честитам Вам освајање престижне награде `Лауреус` за најбољег спортисту свијета у 2018. години - наводи се у честитки.

Цвијановићева је нагласила да су Ђоковићеви успјеси и постигнути резултати, упркос јакој конкуренцији и угледним спортским именима, препознати и признати на свјетском нивоу, што чини веома поносним све који прате и свесрдно подржавају његове успјехе, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

- Овом приликом посебно бих истакла позитиван примјер који пружете младим генерацијама и спортистима, како се преданим радом, истрајношћу и вјером у себе постижу врхунски резултати и на најбољи начин промовишу истинске људске вриједности. Уз искрене жеље да и у будућности остварујете само најбоље резултате, срдачно Вас поздрављам - наводи Цвијановићева у честитки Ђоковићу.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку српском тенисеру Новаку Ђоковићу поводом освајање награде "Лауреус" за најбољег спортисту свијета у 2018. години.

- Изузетна ми је част да Вам у име Владе Републике Српске и своје име, честитам освајање награде ’Лауреус’ за најбољег спортисту свијета у 2018. години. Бриљантним играма, пожртвованошћу и својим успјесима учинили сте поносним своје навијаче, како у Србији тако и у Републици Српској. Желим Вам много среће и успјеха у наставку каријере и да још дуго година блистате на тениском трону - наводи се у честитки Вишковића.

И српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку тенисеру Новаку Ђоковићу.

- Сасвим заслужено сте освојили признање најбољег спортисте године за 2018. годину. Увијек смо срећни и поносни на Ваше успјехе, па тако и на овај - истакао је Додик у честитки.

Он је Ђоковићу пожелио много спортске среће и успјеха и у наредном периоду, те да још дуго година доминира тениским теренима.

Ђоковићу је честитку упутио и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

- Ђоковић је један од најбољих наших спортиста који својом вјештином, борбеношћу и спортским духом осваја цијели свијет - нагласио је Чубриловић у честитки.

Српски тенисер Новак Ђоковић добио је синоћ у Монаку, четврти пут у каријери, награду Лауреус за најбољег спортисту свијета.