latinica  ћирилица
19/02/2019 |  12:27 ⇒ 20/02/2019 | 13:45 | Аутор: РТРС

И Рипли би им позавидио: У Министарству безбједности преправили листу!

Ко све обавља високе функције у заједничким институцијама најбоље ће вам приближити ова вијест коју смо добили путем мејла од нашег читаоца, коју смо провјерили и тачна је.

Данас је на сарајевском Општинском суду обављена расправа по тужби Радише Самарџије против Министарства безбједности БиХ ради накнаде штете, а у Тужилаштву БиХ се води посебан кривични поступак против Игора Голијанина, шефа кабинета министра Драгана Мектића. А ево и зашто...

2017. године расписан је оглас за именовање директора Агенције за форензичка испитивања БиХ. Након проведене процедуре, комисија коју је саставио министар Мектић, уредила је листу успјешних кандидата ,а предсједник комисије Игор Голијанини је упутио министру .

Недуго затим, Савјет министара именује директора Агенције и то Неђу Којића. Све би било у реду, да је именовани Којић уопште био на листи успјешних кандидата. Управо обрнуто. Којић је био лоше оцијењен и на листи, која је достављена Мектићу, његовог имена није било.

Међутим, након политичких уцјена унутар Савеза за промјене, Којић доспијева на листу коју незаконито преправља и као предсједник комисије, Игор Голијанин шаље министру Мектићу, а он предлаже да се управо Којић именује.

Чланови комисије коју су сачињавали, осим поменутог Голијанина, Самир Ризво, Младен Мркаја, Ермин Пешто и Ивана Веселчић, немало бивају изненађени информацијом да је за директора постављен неуспјешни Којић. Највише оштећени је управо Радиша Самарџија, службеник Граничне полиције БиХ, који као најбоље оцијењени кандидат није постављен за директора.

Дакле, Голијанин је преправио листу и на трећу позицију дописао Неђу Којића, а то су на суђењу данас потврдили чланови комисије.

Постаје невјероватно како се овако бескрупулозне криминалне радње "гурају под тепих" у министарству чија је основна обавеза борба против свих видова криминала. И како криминалци који су запосјели позиције савјетника и службеника злоупотребљавају функције, те како агенције за провођење закона не процесуирају овакве појаве.