latinica  ћирилица
20/02/2019 |  11:45 ⇒ 13:20 | Аутор: СРНА

Галијашевић: БиХ подржава поражене припаднике ИД

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић тврди да из БиХ иде агресија радикалног исламизма на Европу, јер на све начине ова земља подржава поражене војникеприпаднике Исламске државе који користе ресурсе, инфаструктуру и логистику у БиХ.
Џевад Галијашевић (фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Џевад Галијашевић (фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

- Прије или касније БиХ ће морати, ради безбједности земаља у окружењу и Европе, предузети одређене мјере када је ријеч о овом проблему. У супротном добијаћемо одређене санкције и мјере, јер на све могуће начине БиХ подржава поражене војнике `Исламске државе`- рекао је Галијашевић.

Он је упитао зашто је за само 21 лицем из БиХ, која су ратовала у Сирији, расписана црвена Интерполова потјерница?

Говорећи о мигрантској кризи у БиХ, Галијашевић сматра да је генерише политичко Сарајево са незаконито продуженим мандатом Савјета министара.

- Не видимо ниједну безбједносну мјеру која би била адекватна овој ситуацији. Ту није ријеч само о мигрантском таласу, него и о терористичкој и агресији радикалног исламизма на БиХ и Европу - закључио је Галијашевић.

Најмање 260 држављана БиХ, који су протеклих година ратовали у Сирији, биће враћено у своју земљу. Многе земље су одбиле да назад приме своје држављане након што су ратовали у Сирији, али БиХ би требало да буде изузетак.