latinica  ћирилица
11/03/2019 |  13:58 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Награде и признања поводом Дана Сребренице (ФОТО)

Одржавањем свечане сједнице Скупштине општине и уручивањем општинских награда и признања заслужним појединцима и колективима данас је почело обиљежавање Дана општине Стребреница - 11. марта.

Обиљежавању присуствује министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић, изасланик предсједника Републике Српске Миладин Драгичевић, представници Владе Аутономне Покрајине Војводине, неколико посланика у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарне скупштине БиХ, те представници јавног живота ове општине.

Највећим признањем Плакетом са златним грбом општине Сребреница награђен је Савјет министара чији представник није био на сједници и признање ће накнадно бити уручено.

Плакета са сребрним грбом ове општине додијељена је Влади Аутономне Покрајине Војводине, а Плакета са бронзаним грбом фирми "Економик груп" из Поточара, која је отворена лани на данашњи дан, запошљава 30 радника и успјешно послује.

Новчане награде уручене су ученицима генерације и "вуковцима" из основних школа и Средњошколског центра у овом мјесту, најбољим пољопривредницима, спортистима, те за допринос развоју спорта, привреде, културе, организације и екологије.

Додијељене су захвалнице општине успјешним појединцима из више области.
Награђени су и радници који су навршили 20 и 30 година стажа радећи у општинској администрацији.

Драган Ребриновић је рекао да новчани дио награде за 20 година рада у општини Сребреница поклања за двоје сиромашне дјеце, једно српско и једно бошњачко.

Једини радник који је награђен за 30 година рада у општинској администрацији је Милан Стевановић.

Начелник општине Младен Грујичић честитао је грађаним Дан општине, захвалио свима који су допринијели реализацији пројеката који омогућавају развој и афирмацију Сребренице и као најважније пројекте за ову годину најавио је отварање нових радних мјеста у дрвопреради и рударству, те израду пројектне документацију за изградњу система за наводњавање пољопривредних површина у рејону Скелана и у долини Дрине на подручју ове општине.

Обиљежавање Дана општине биће настављено отварањем текстилног погона, којем ће присуствовати и министар Петричевић.

Ријеч је о погону "Меркур фешн" који ће у почетку запошљавати 40 радника, већином жена, а чији је власник из Ивањице у Србији.