latinica  ћирилица
13/03/2019 |  20:06 ⇒ 20:37 | Аутор: АТВ

Кустурић: Хеликоптерски сервис има све потребне дозволе, не треба нам АОЦ

Хеликоптерски сервис Републике Српске има све потребне дозволе за све операције које обавља, рекао је Бобан Кустурић, директор Хеликоптерског сервиса за АТВ.
Бобан Кустурић (Фото:helikopterskiservisrs.com) -
Бобан Кустурић (Фото:helikopterskiservisrs.com)

- Хеликоптерски сервис и то одговорно тврдим,као директор Хеликоптерског сервиса, има све потребне дозволе за све операције које обављамо у саставу Хеликоптерског сервиса. Уједно и за ваздушни мединциски транспорт, а то одговорни у Дирекцији за цивилно ваздухопловство БиХ добро знају и зато су нас изненадиле неке изјаве од стране тих људи, јер од самога настанка Хеликоптерског сервиса 2008. године, ниједну активност нисмо обављали, а да нисмо упознали БХДЦА. Исто тако, за медицински транспорт, на који смо изразито поносни, због стотине спасених живота и све ствари које смо радили, било је уз њихову сагласност и одобрење - каже Кустурић.

Он каже да је Хеликоптерски сервис Републике Српске је некомерцијални оператор, те да му као таквом није потребна АОЦ дозвола.

- Хеликоптерски сервис је некомерцијални оператор, што значи да ми своје услуге апсолутно не наплаћујемо. Све трошкове, захваљујућу руководству Републике Српске, сноси буџет Српске. Ми смо некомерцијани оператор и нама не треба АОЦ дозвола коју они упорно спомињу. АОЦ је дозвола коју морају имати они који раде комерцијално, тј. ако превозе пацијенте од тачке А до тачке Б и то наплаћују, они морају имати АОЦ дозволу - каже Кустурић.