latinica  ћирилица
17/03/2019 |  13:12 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Перишић: Будућност Европе је у заједници националних држава

Будућност Европе је у заједници њених националних држава и нација, а не у глобалистичкој Европи која је створила НАТО државу на Косову и сузбија српски национални интерес на Балкану, изјавио је Срђан Перишић, савјетник предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.
Срђан Перишић (фото:BKTVNews) -
Срђан Перишић (фото:BKTVNews)

- У новој Европи будућност имају Срби на Балкану, Србија и Република Српска - рекао је Перишић уочи почетка међународне конференцију "Косово и Метохија у новој Европи" коју је организовао Српски сабор "Заветници".

Он је истакао и да овај скуп говори да је Европа почела увелико да мијења.

- Данашњи догађај управо говори да се ствара нова Европа, Европа будућности и да глобализациони процеси већ доживљавају отпор свих нас, али и Италијана, Словенаца, Мађара, Чеха, Пољака и увелико Руса - рекао је Перишић новинарима.

Према његовим ријечима, сви на овом скупу имају исти задатак који подразумијева да је основни примат у међународним односима национална држава и враћање њеним традицијама и обичајима, а не сузбијање националног идентитета.

Он је напоменуо да и пријатељи из Италије, који су дошли на конференцију, говоре да у новој Европи има будућности за Србе на Балкану.

- То је потпуно у сагласности са интересима Републике Српске, која већ дуже времена остварује сарадњу и са Сјеверном лигом у Италији и са аустријским партијама и са другим партијама у Европи који на такав начин гледају ту нову Европу - рекао је Перишић.

Угледне личности, интелектуалци и политичари из Италије, Чешке, Словеније који траже да њихове државе повуку признање самопроглашеног Косова, данас у Београд учествују на међународном скупу о Косову и Метохији поводом 15 година од мартовског погрома.

Непосредан повод за сазивање конференције је иницијатива италијанских, чешких и словеначких политичара и интелектуалаца за преиспитивање одлуке о признавању такозване "косовске независности", коју су донијеле њихове државе, саопштио је раније Српски сабор "Заветници".

На скупу ће учествовати и представници италијанског комитета који је недавно поднио иницијативу да Италија повуче признање такозваног Косова и у прилог томе доставио 6.000 потписа италијанских грађана, који су се за кратко вријеме одазвали овом апелу.