latinica  ћирилица
17/03/2019 |  17:13 ⇒ 18/03/2019 | 07:37 | Аутор: СРНА

Приједор: Приказан документарац о страдању Срба на Космету

У Кину "Козара" у Приједору данас је приказан документарни филм "Ви идите, ја нећу" о српском страдању на Косову и Метохији, а посјетиоци су куповином улазница учествовали у добротворној акцији хуманитарне организације "Срби за Србе" намијењеној за породице на Космету.
Приједор:  Хуманитарна организација "Срби за Србе" - Фото: СРНА
Приједор: Хуманитарна организација "Срби за Србе"Фото: СРНА

Филм о страдању српског народа на Косову и Метохији и њиховог вјерског и културног насљеђа кроз историју, посебно 1998. и 1999. године, те о породичној драми несталог Милоша Ћирковића из села Бело Поље код Пећи, погледало је више стотина посјетилаца.

Добротворна акција "Биоског из блока" хуманитарне организације "Срби за Србе" организује се у 25 градова у пет држава.

Филм "Ви идите, ја нећу" режирао је Хаџи-Александар Ђуровић по књизи "Љетопис новог косовског распећа" чији је аутор митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Хуманитарна организација "Срби за Србе" иза себе има више од 14 година добротворног рада, махом према најугроженијим многочланим породицама, гдје је више од 2.300 породица на Балкану добило више од три милиона евра помоћи.

Од ове године укључила се и у културу сјећања обиљежавајући годишњице погрома косовских Срба из 2004. године који се десио на данашњи дан, као и НАТО бомбардовања Југославије 1999. године, односно Републике Српске 1995. године.