latinica  ћирилица
18/03/2019 |  15:54 ⇒ 19/03/2019 | 09:07 | Аутор: РТРС

Први пацијенти у Болници Србија у Источном Сарајеву

Као што је и најављено, у новоизграђену Болницу Србија у Источном Сарајеву данас је почело пресељење пацијената из старог објекта.

У нови објекат болнице данас су пресељени пацијенти интерног одјељења, неурологије и хематоонкологије. а завршетак комплетног процеса пресељења очекује се за мјесец дана. Директор болнице Небојша Шешлија истакао је да ће у старим просторијама остати само инфективно одјељење с обзиром да је свугдје у свијету пракса да то одјељење буде одвојено од основног стационара.

Новоизграђена болница Србија, капацитета 210 болесничких кревета, добила је прве пацијенте - који не крију задовољство условима, немјерљиво бољим од оних у старој згради.

- Долазим из Пала. Први пут користим ову услугу у овој установи и имао сам ту срећу да видим и једну и другу страну. Ова страна је далеко боља на задовољство радника здравствених овдје и нас пацијената - рекао је Немања Бандука.

Задовољни и медицински радници – сматрају да су се уласком у нову болницу приближили савременим токовима дијагностике и третмана пацијената.

- Изградњом поликлиничког дијела и стационарног дијела проширићемо и осавременити дијагностику и побошљати третман болесника на обострано задовољство. Савремени простори са пуном опремом омогућавају широке могућности за стручно усавршавање, а све у циљу унапређења здравља наших пацијената - навела је интерниста кардиолог др Сњежан Кешељ.

- Већ имамо неких 14 пацијената на одјељењу. Пацијенти су јако задовољни, услови су знатно пристојнији. Терапијске могућности ће бити много веће и једноставније на овај начин, тако ћемо у суштини сви бити задовољни - истакла је начелница Одјељења за неурологију Весна Пејић.

У модеран и функционалан објекат, опремљен у складу са најсавременијим стандардима, прво пресељавају пацијенти са нехирурших одјељења.

- Преселила су тренутно одјељења интерно са неурологијом и хематоонкологијом. Завршетак комплетног процеса пресељења очекујемо у наредних мјесец дана. Значи да ће се комплетан рад обављати у новом објекту, осим једног одјељења, то је инфективно, он ће остати у старим просторијама - нагласио је директор ЈЗУ Болница "Србија" Небојша Шешлија.

Шешлија додаје да је циљ унапређење постојећих медицинских капацитета.

- Да доласком врхунских стручњака, прије свега из КЦ Бањалука који ће долазити овдје и пружати услуге, али упоредо са тим и едуковати наш кадар и да достигнемо ниво да се и теже операције врше у нашој установи - додао је он.

Шешлија је поновио да је у току израда пројекта како би новоизграђена болница, прикључена на локални водовод, имала могућност повезивања и на градски. Подсјећамо, изградња нове болнице коштала је 54 милиона марака и повезана са поликлиничким дијелом чини јединствени комплекс од 15 хиљада метара квадратних.