latinica  ћирилица
19/03/2019 |  11:16 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Бијељина: За одржавање зелених површина на располагању 225.000 КМ

За одржавање зелених површина у Бијељини предузеће Комуналац на располагању има 225.000 КМ, колико ће се у 2019. години издвојити из градског буџета. Ово предузеће већ годинама ради на одржавању и уљепшавању зелених јавних површина у Бијељини. Већ су почели одређене активности, а очекује се интензивирање радова.

Након хладних зимских дана, зелене површине на централном градском тргу, кружни токови, дрвореди, као и све остале јавне површине у Бијељини, ових дана добијају нови изглед.

Становници Бијељине задовољни су радовима и уљепшавањем центра града, али имају замјерке на одржавање у другим дијеловима.

У комуналцу, који је задужен за одржавање зелених јавних површина кажу да су већ извршили одређене радове.

- Јавну површину испред општине практично смо поново уредили, прекопали цвијетне аранжмане, измијенли и орезали одређени број садница, и у осталим дијеловима града радили на уклањању сувих грана - истиче Милорад Стјепановић, помоћник директора предузећа Комуналац Бијељина.

Планирана је замјена осушеног и увенулог цвијећа и дрвећа новим садницама, а током цијеле године ради се на одржавању 13 кружних токова.

- Остало нам је још да одређени број садница, тамо гдје су иништене или осушене, замијенимо. Имамо дугорочан план који реализујемо заједно са Одјељењем за стамбено - комуналне пословне, да се сваке године у парку одређени број стабала мијења, а и у осталим дијеловима града гдје год се појави потреба - рекао је Стјепановић.

Комуналац посједује и расадник разних врста украсног биља које првенствено служи за јавне површине у граду, а ту је и продајно мјесто гдје сви заинтересовани могу доћи и купити нешто за своју башту.